Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Vadovėlio „Alergologija ir klinikinė imunologija“ sutiktuvės

2023 10 19

Spalio 18 d. per Lietuvos mokslų akademijos Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriaus Alergologijos komisijos posėdį pristatytas vadovėlis „Alergologija ir klinikinė imunologija“ (Vilniaus universiteto leidykla, 2023).

Posėdį pradėjęs akademikas prof. Vytas Tamošiūnas atkreipė dėmesį, kad alergologai ir imunologai visą laiką glaudžiai bendradarbiavo, o šis vadovėlis – jau trečiasis. Jis skirtas ne tik alergologijai, bet ir klinikinei imunologijai, susijusiai su imunodeficitais.

Akad. prof. Vytas Tamošiūnas ir dr. Jadvyga Olechnovičienė.

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto Krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos klinikos prof. Laura Malinauskienė papasakojo apie naująjį vadovėlį, skirtą medicinos studentams, gydytojams rezidentams ir kitų specialybių gydytojams.

 

Prof. Laura Malinauskienė.

Buvo pristatyti mokslinės veiklos, kurią vysto praktikai alergologai ir klinikiniai imunologai, tyrimai: cheminiai ir eksperimentiniai tekstilės dažų alergijos tyrimai (prof. Laura Malinauskienė), kontaktinės alergijos metalams eksperimentiniai ir klinikiniai tyrimai (dr. Kotryna Linauskienė), lėtinės autoimuninės dilgėlinės patofiziologinių mechanizmų imunologiniai tyrimai (doc. Anželika Chomičienė), taip pat aptarti alergijos plėviasparnių vabzdžių nuodams imunologinės diagnostikos ir gydymo sėkmės numatymo aspektai (dokt. Kęstutis Černiauskas).

 

Iš dešinės: dokt. Kęstutis Černiauskas, dr. Kotryna Linauskienė, doc. Anželika Chomičienė, akad. Zenonas Dabkevičius, dr. Asta Miškinienė, Monika Miškinytė.

Pranešėjai sulaukė daug klausimų, užsimezgė diskusija, kaip derinti gydytojo praktiko ir mokslininko veiklą.

 

Akad. Zenonas Dabkevičius kalbasi su vadovėlio „Alergologija ir klinikinė imunologija“ autoriais prof. Laura Malinauskiene,  dokt. Kęstučiu Černiausku, doc. Anželika Chomičiene ir dr. Kotryna Linauskiene.

Posėdžio dalyviai įvertino vadovėlio edukacinę reikšmę, paprastą ir suprantamai išdėstytą sudėtingą informaciją, jo gražų ir estetišką dizainą.

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto Krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos klinikos prof. Laura Malinauskienė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA