Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Pažintis su kosmetikos įmone „Cosmoway“

2023 10 30

Spalio 26 d. įmonėje „Cosmoway“ (Kauno r., Piliuonos k.) įvyko Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus Chemijos sekcijos išvažiuojamasis posėdis „Šiuolaikinių kosmetikos priemonių kūrimas ir gamyba“. Renginyje dalyvavo LMA Chemijos sekcijos nariai akademikai Aivaras Kareiva, Valdas Laurinavičius, Ričardas Makuška, Albertas Malinauskas ir Rimantas Ramanauskas, LMA vyriausioji referentė Lyda Milošienė bei Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriaus vyriausioji koordinatorė Silva Aukštinaitienė, taip pat Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto dekanas prof. Kęstutis Baltakis bei šio fakulteto Rinkodaros ir komunikacijos koordinatorė Giedrė Urkė. LMA akademikus priėmė įmonės „Cosmoway“ direktorius Žilvinas Dubosas bei šios įmonės gamybos planavimo ir inovacijų vadovas Raimundas Dautartas.

 

Įmonės „Cosmoway“ direktorius Žilvinas Dubosas.

Įmonė „Cosmoway“ įsikūrusi Kauno rajone, visai netoli Kauno marių regioniniam parkui priklausiančio Kadagių slėnio, kuris nuo seno garsėja įspūdingu Nemuno kilpos kraštovaizdžiu. Natūrali gamta, supanti „Cosmoway“ laboratoriją, kiekvieną dieną įkvepia komandos narius kurti grožio produktus su išskirtine meile ir atsidavimu. Įmonė veiklą pradėjo 2012 metais nuo kūno priežiūros priemonių kūrimo užsienio rinkoms, įvairiems tarptautiniams prekės ženklams. Šiuo metu „Cosmoway“ aktyviai gamina ir tiekia veido, kūno, plaukų puoselėjimo bei burnos priežiūros priemones ne tik Lietuvai, bet ir Danijai, Norvegijai, Jungtinei Karalystei, Lenkijai, Jungtinėms Amerikos Valstijoms.

 

Gatava produkcija – kūno kremas-šerbetas.

Ž. Dubosas supažindino su įmonės istorija, strategija, produktais ir perspektyvomis. Jis pasidžiaugė, kad įmonė dirba pelningai ir šiais metais tampa stambiausia kosmetikos įmonių gamintoja Lietuvoje. „Cosmoway“  labai daug investuoja į plėtrą, didindama gamybos pajėgumus, laboratorijos galimybes, įsitvirtindama tarptautinėse rinkose ir pritraukdama geriausius specialistus. Šiuo metu įmonė gamina net 400 pavadinimų produktus, kurių dauguma platinama užsienyje. Dirbama ir nišinėse rinkodaros srityse, siekiant pasinaudoti dirbtinio intelekto galimybėmis parenkant individualizuotus kosmetikos gaminius. Įmonės direktorius Ž. Dubosas ir gamybos planavimo ir inovacijų vadovas R. Dautartas vadovavo ekskursijai po laboratoriją ir gamybos barus, pristatė naudojamas technologijas, kuriamus gaminius, plėtros kryptis, pasidžiaugė tuo, kad įsigyja naujus net 5 000 l talpos reaktorius, kurie kosmetikos įmonių gamybą padarys dar efektyvesnę.

Žaliavos kontrolės skyriuje. Iš kairės:  įmonės direktorius Žilvinas Dubosas, akademikas Aivaras Kareiva, įmonės gamybos planavimo ir inovacijų vadovas Raimundas Dautartas.

Po ekskursijos direktoriaus kabinete vyko diskusija apie kosmetikos produktų kūrimą ir gamybą Lietuvoje, apie galimybes konkuruoti vidaus ir užsienio rinkose, taip pat apie tai, kokios kosmetikos priemonės galėtų būti populiariausios ateityje. Įmonėje „Cosmoway“  dirba net 11 chemikų, be kurių naujų kosmetikos priemonių kūrimas būtų neįmanomas. Buvo aptartos kai kurios kosmetikos srityje besispecializuojančių chemikų rengimo problemos, diskutuota, kokiais būdais būtų galima padidinti chemijos populiarumą tarp moksleivių.

 

Atsisveikinant su įmonę – bendra nuotrauka.

LMA Matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus Chemijos sekcijos narių vizitas „Cosmoway“ buvo naudingas ir susipažinti su Lietuvoje kuriamomis bei gaminamomis kosmetikos priemonėmis, ir formuoti nuomonę apie kosmetinės chemijos specialistų poreikį Lietuvoje.

LMA Matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus Chemijos sekcijos pirmininkas akad. Ričardas Makuška
Akad. Alberto Malinausko nuotraukos

GALERIJA