• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Pristatyti naujos kartos valstybės duomenys ir jų prieigos galimybės

2024 05 08

Balandžio 26 d. Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) vyko seminaras „Duomenys mokslui: duomenų analitikos galimybių pristatymas Valstybės duomenų agentūroje“ (renginio programa). Renginio dalyvius pasveikino jo idėjos autorė LMA Jaunosios akademijos (JA) vicepirmininkė dr. Rūta Ubarevičienė ir LMA prezidentas prof. Jūras Banys. Seminaro metu Valstybės duomenų agentūros specialistai ir analitikai akademinei bendruomenei pristatė naujos kartos valstybės duomenis, jų prieigos galimybes bei analizės įrankius, pasidalijo valstybės duomenų inventorizacijos aktualijomis ir aptarė brandžius valstybės duomenų rinkinius. Savo pranešimus iliustruodami gausybe įdomių pavyzdžių, pranešėjai paragino seminaro dalyvius susipažinti su laisvai prieinamais atvirais duomenimis.

 

Seminaras „Duomenys mokslui“ sudomino gausią ir įvairiapusę auditoriją, kurią sudarė svečiai iš įvairių Lietuvos mokslo institucijų. Tarp jų buvo įvairių disciplinų – nuo geografijos ir kultūrologijos iki medicinos bei energetikos – ir įvairių akademinių pakopų atstovų – nuo studentų iki gerbiamų profesorių. Seminaru susidomėjo ir nemažai valstybės institucijų specialistų, įskaitant atstovus iš įvairių ministerijų, Vilniaus savivaldybės, Seimo.  

Gausus seminaro dalyvių būrys ir aktyvios diskusijos parodė, kad duomenys bei jų pritaikymas įvairiems moksliniams tyrimams ir praktiniams uždaviniams yra labai aktualūs. Džiaugiamės, kad Valstybės duomenų agentūra yra atvira bendradarbiavimui!

Parengė LMAJA vicepirmininkė dr. Rūta Ubarevičienė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA