• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Simpoziumas „EFIS on Tour“

2024 05 22

Europos imunologų draugijų federacija (EFIS) ir Lietuvos imunologų draugija (LID) gegužės 17 d. organizavo simpoziumą „EFIS on Tour“, kuris vyko Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Mažojoje konferencijų salėje.

 

„EFIS on Tour“ – tradicinis EFIS organizuojamas renginys, kurio metu EFIS vadovybė susipažįsta su nacionalinių draugijų veikla, pateikia vertingų rekomendacijų. Tai buvo pirmasis EFIS tarybos vizitas Lietuvoje. Jame dalyvavo EFIS išrinktasis prezidentas Bojanas Poličas (Bojan Polić), buvęs EFIS prezidentas Andrėjas Radbruchas (Andreas Radbruch) ir kiti tarybos nariai. Be EFIS ir LID atstovų, renginyje dalyvavo Latvijos ir Estijos imunologų draugijų atstovai, įvairiose Lietuvos institucijose dirbantys mokslininkai, studentai, doktorantai. Renginyje buvo pristatyta Lietuvos, Latvijos ir Estijos imunologų draugijų veikla, EFIS ir Europos Komisijos finansuojamos programos, apžvelgtos imunologijos mokslo naujovės.

 

Po mokslinių pranešimų vyko neformali diskusija, kurioje aptarti Baltijos šalių imunologų draugijų pasiekimai, iššūkiai bei ateities planai. Renginio organizatoriai dėkoja LMA administracijai, kuri suteikė salę ir visokeriopą pagalbą, taip pat renginio rėmėjui „BD Biosciences“ už finansinę paramą ir visiems LID nariams, padėjusiems organizuoti renginį.

Parengė LID prezidentė akad. Aurelija Žvirblienė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA