• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Moldovos Respublikos jaunimo choro „Cantabile“ šventinis koncertas Lietuvos mokslų akademijoje

2024 06 04

Gegužės 30 d. Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Didžiojoje konferencijų salėje buvusio LMA prezidento ir Moldovos Respublikos garbės konsulo akad. Valdemaro Razumo iniciatyva buvo surengtas Moldovos Respublikos jaunimo choro „Cantabile“ koncertas, skirtas Lietuvos rumunų kultūros bendrijos „Dačija“, jungiančios išeivius iš Moldovos Respublikos ir Rumunijos, 35-mečiui paminėti.

Moldovos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Emilis Drucas (Emil Druc) pasveikino visus susirinkusiuosius ir pristatė jau 15-tus metus gyvuojantį merginų chorą „Cantabile“, puoselėjantį Moldovos chorinio dainavimo tradicijas. Kolektyvas, pelnęs ne vieną apdovanojimą tiek savo šalyje, tiek tarptautiniuose festivaliuose ir konkursuose, į Lietuvą atvyko dalyvauti Kaišiadoryse, 2024 m. Lietuvos kultūros sostinėje, vyksiančiame tarptautiniame chorų festivalyje. Ambasadorius dėkojo choro vadovei Elenai Marian, sutikusiai kartu su savo kolektyvu dalyvauti bendrijos „Dačija“ sukakties minėjime Mokslų akademijoje ir parengusiai šventinio koncerto programą. Jis taip pat pasveikino bendriją „Dačija“ 35-ojo gimtadienio proga ir jos pirmininkei Lučijai Bartkienei įteikė Moldovos Respublikos parlamento pirmininko pasirašytą 1-ojo laipsnio diplomą „už ypatingus nuopelnus Lietuvoje, nuolatinį tautinio ir kultūrinio tapatumo puoselėjimą, svarų indėlį į išeivijos raidą“.

Moldovos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Emilis Drucas (Emil Druc) įteikia apdovanojimą bendrijos „Dačija“ pirmininkei Lučijai Bartkienei.

Merginų choro „Cantabile“ koncertinėje programoje skambėjo įvairių epochų ir žanrų Moldovos bei užsienio kompozitorių kūriniai. Buvo atlikta ir ukrainiečių liaudies daina, taip išreiškiant pagarbą ir padėką Ukrainos kariams, mūšio lauke ginantiems ne tik savo, bet ir Moldovos, ir visos Europos laisvę.

 

Parengė LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vyriaus. specialistė Diana Lekevičienė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA