• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Lietuvos mokslų akademijos narei akademikei prof. habil. dr. Grasildai Blažienei – 75

2024 08 14

Rugpjūčio 15 d. akademikei, profesorei, habilituotai daktarei Grasildai Blažienei sukanka 75-eri.

Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas bei Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius sveikina Jus jubiliejaus proga.

Nuoširdžiai dėkojame Jums už aktyvią veiklą Lietuvos mokslų akademijoje bei Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriuje. Didžiuojamės Jūsų kūrybinga ir vaisinga moksline veikla.

Linkime Jums, mieloji Akademike, stiprybės, neišsenkančios kūrybinės versmės, atradimų džiaugsmo, naujų svarių veikalų ir darbų.

PLURIMOS ANNOS!

Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Jūras Banys
Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininkas Vytautas Nekrošius

2024 m. rugpjūčio 14 d.

----------

Birželio 20 d. Lietuvos mokslų akademijos narių visuotiniame susirinkime akad. G. Blažienė už svarų indėlį į baltistikos, ypač prūsistikos ir onomastikos krypties mokslinius tyrimus, Mažosios Lietuvos kultūros istorijos, senųjų rankraščių paleografines ir lingvistines analizes, aktyvią veiklą Mokslų akademijoje, jos Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriuje vadovaujant Humanitarinių mokslų sekcijai ir einant skyriaus biuro nario, profesionalaus kalbotyros eksperto pareigas apdovanota Lietuvos mokslų akademijos atminimo medaliu (2024-06-20 LMA prezidiumo nutarimas Nr. 19).

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už paskelbtas reikšmingas publikacijas, tyrimų originalumą, inovatyvumą, mokslinę ir praktinę vertę, taip pat už aktyvią kultūrinę, mokslinę ir profesinę veiklą akad. G. Blažienei įteikė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžių.

Skaitykite akad. G. Blažienės straipsnį „Panirti į prūsistikos gelmes“.