• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Aptartos gyvulininkystės naujausios tendencijos ir ateities perspektyvos

2024 10 04

Rugsėjo 26–27 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijoje vyko 4-oji tarptautinė mokslinė konferencija „Gyvulininkystė – naujausios tendencijos ir ateities perspektyvos“, kurisukvietė pirmaujančius tyrėjus, pramonės profesionalus ir politikos formuotojus aptarti inovacijas ir naujas tendencijas gyvūnų moksle ir pramonėje.


Akademikė Elena Bartkienė.

Konferencijoje buvo nagrinėjamos įvairios temos, įskaitant tvarią ūkininkavimo praktiką, genetikos ir veisimo pažangą, gyvūnų gerovę bei naujų technologijų integravimą į gyvūnų auginimo technologijas. Dalyviai diskutavo daugiadisciplinėse komandose apie klimato kaitos, ekonominių veiksnių ir maisto saugumo bei saugos sritis.


Akademikas Henrikas Žilinskas.

Kviestiniai pranešėjai pristatė pažangius tyrimus ir atvejų studijas, o diskusijų sesijos padėjo užmegzti interaktyvų dialogą ateities kryptims šioje srityje aptarti. Skatinant bendradarbiavimą ir žinių mainus, konferencijos metu buvo siekiama įvardyti veiksmingas strategijas, galinčias padidinti produktyvumą ir tvarumą gyvulininkystėje, užtikrinant stabilias maisto sistemas ateities kartoms.


Parengė akad. Elena Bartkienė